NO TOT S'HI VAL

Durant les jornades escolars els infants tenen molts moments on poden escollir en quin joc, activitat o persona volen estar. Fins hi tot en els grups de quatre i cinc anys hi ha unes tardes que fem espais oberts i es barregen els grups, que un altre dia ja us ho explicarem. Però bé el que avui us volíem comunicar que tot i que els infants tinguin la possibilitat d'escollir i d'alguna forma ser lliures i de respectar el seus interessos o estats emocionals, això no treu que estiguin dins d'uns límits i que no tot s'hi val. És a dir, que igual que a la vida de les persones adultes hi ha unes normes i uns moments per a tot.  

De vegades poden sorgir situacions com: 

 

  • Aprendre que no puc pegar per aconseguir el que jo vull. A bufetades no s'aconsegueixen les coses. Millor aprendre a dialogar i a respectar les persones. 

 

  • Aprendre a esperar-se :


si no podem jugar perquè no hi cabem,

perquè no n'hi ha per a tots,

perquè s'ha acabat l'estona de joc

o per al que sigui,

                      doncs no és dolent tenir petites frustracions. Aquestes petites frustracions ajuden a aprendre com                        gestionar-les.  A conèixer-se a ells/es mateixos com responen en algunes situacions. 

 

  • Aprendre a diferenciar els moments de calma amb els de moviment, tant si són d'activitats més lúdiques com de treball. O també en espais diferents (més oberts o tancats). Hi ha moments per tot. 


 Quan apareixen situacions de conflicte són uns moments fantàstics per observar què passa, per esbrinar per què actuen d'aquesta manera, per investigar quines són les necessitats reals, per parlar-ne. 

 

 

 

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0

Contacta

Telèfon 93 3105295      a8001595@xtec.cat

 

 

 

 

CLIQUEU A:

 

SPOTIFY

 

MÚSICA MATINAL DE PRIMÀRIA

 

Busqueu escolaangelbaixeras i trobareu les carpetes de cada trimestre amb les audicions matinals! 

 

 

AFA

Si veus una fotografia teva i no vols que surti, escriu-nos i de seguida la treurem. Moltes gràcies!