ENDEVINA QUI FA QUÈ?

El grup de cinc anys hem començat a treballar el conte: Endevina qui fa què. Una passejada invisible de l'autora Gerda Muller de l'editorial Corimbo. El grup de quatre anys també el treballarem i conjuntament els dos grups farem una passejada invisible per l'escola i les famílies haureu de descobrir la història. Però això ja us ho explicarem més endavant...

 

Aquest conte és fantàstic per treballar les habilitats de pensament, formular  hipòtesis, endevinar, descobrir,  observar, anticipar...L'argument de la història és explicada per personatges invisibles i mitjançant les petjades es va descobrint què passa. 

 

Aquest tipus de text provoca que els infants hagin de pensar i expressar les seves hipòtesis. Per tant, s'han d'esforçar a parlar i a explicar-se el millor possible. La Mercè en aquest cas, fa moltes preguntes per ajudar a entendre el llibre i a poder parlar cadascú al seu nivell. 

Quan comencem a explicar un conte, diguem-ne que per treballar-lo, seguim una estructura d'anàlisis.  Què creieu què diu el títol?  Què hi ha a la il·lustració? De què creieu que explica el conte?  i a partir d'aquest diàleg ja comencem a llegir el conte! Un cop acabat el conte es torna a establir un diàleg per revisar si s'han complert les prediccions. En aquest llibre en concret al no haver-hi text encara s'accentua més el fet d'endevinar. 

 

Així doncs, amb aquest conte fem matemàtiques a través de l'orientació espacial. també treballem el pas del temps. Pel que fa a la narració es treballa l'estructura: plantejament, inici i desenllaç. I sobretot es fa llengua. 

 

Poc a poc, us anirem explicant totes les activitats que anirem fent! 

 

 

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0

Contacta

Telèfon 93 3105295      a8001595@xtec.cat

 

 

 

 

CLIQUEU A:

 

SPOTIFY

 

MÚSICA MATINAL DE PRIMÀRIA

 

Busqueu escolaangelbaixeras i trobareu les carpetes de cada trimestre amb les audicions matinals! 

 

 

AFA

Si veus una fotografia teva i no vols que surti, escriu-nos i de seguida la treurem. Moltes gràcies!