FEM LA MONA!

Fer la mona no vol dir pas posar-se a fer el mico! sinó convertir-se en un pastisser/a i guarnir un pa de pessic amb tot d'elements que han d'estar obligatòriament en una mona. Aquests són: plomes, xocolata, ous de xocolata, encenalls de colors i pollets! I una figura de xocolata!!

 

Com que fer la mona és tant divertit en fem una de col·lectiva que va bé per treballar la cohesió de grup i una d'individual on cada infant la fa al seu gust. En els grups de quatre i cinc anys hem aprofitat l'activitat també per escriure els elements que calia posar a la mona i així no deixar-nos res de res.  

 

La mona individual se la van emportar a casa i la col·lectiva ens la vam menjar el divendres a la tarda! Mmmm, que bones i quina patxoca! 

 

 

I pels que voleu saber què significa això de la mona


La mona de Pasqua està documentada amb aquest nom al Costumari Català de Joan Amades des del segle XV. Des del seu origen, la mona ha estat el regal que feien els padrins als fillols/es el Diumenge de Pasqua.
La forma tradicional de la mona consistia en un pastís, la coca de Pasqua, al damunt de la qual es posaven els ous, tants ous com anys tenia el fillol o la fillola, fins a un màxim de tretze. Les mones no eren de xocolata com ara si no que es feien amb un pastís senzill i ous durs. De fet, fins ben entrat el segle XX es manté aquesta tradició amb ous durs i la closca pintada. 

Tot i que també està documentat que la xocolata estava present a les mones a partir del segle XVII, la mona de xocolata és relativament recent. Els flequers i els pastissers han estat principalment els principals precursors de que la xocolata fos l'element principal de la mona actual.

La mona és una tradició arrelada a Catalunya, Balears, País Valencià i Múrcia. La paraula mona prové del mot àrab munna, que vol dir regal. 

 

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0

Contacta

Telèfon 93 3105295      a8001595@xtec.cat

 

 

 

 

CLIQUEU A:

 

SPOTIFY

 

MÚSICA MATINAL DE PRIMÀRIA

 

Busqueu escolaangelbaixeras i trobareu les carpetes de cada trimestre amb les audicions matinals! 

 

 

AFA

Si veus una fotografia teva i no vols que surti, escriu-nos i de seguida la treurem. Moltes gràcies!