MALEÏTS POLLS

Els maleïts polls ens han tornat a visitar. Així és que per tal de fer-hi front, sobretot passeu moltíssimes vegades la pinta antipolls per treure tant  les llèmenes, com els polls!!! I a part també feu el tractament. 

 

Encara que el poll no pot volar, sí que  amb les seves potes té molta facilitat per agafar-se als cabells. Per això un altre consell pràctic és portar el cabell molt recollit, per tal que els cabells no estiguin tan accessibles.

 

Penseu que un poll (femella) pon cada dia 6 ous (llèmenes) i que al cap de 17 dies ja estaran en la fase adulta per poder copular amb un poll. Al 18è dia ja pot posar 6 ous i així succesivament amb tots els nous polls que van sortint. Imagineu-vos que productius són i com de ràpid pot estar un cap infestat. 

 

 

Si voleu saber-ne més podeu veure un documental que dura 26 minuts de TV3, anomenat Maleïts polls, quèquicom. 

 

 

Ànims amb la pinta!!! 

 

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 1
 • #1

  Cristina (martes, 15 noviembre 2016 10:31)

  Com a notes afegides,

  1/ "El desarrollo de los huevos y larvas depende de la temperatura. La temperatura óptima de crecimiento rápido oscila en torno a los 28º C. No soportan temperaturas superiores a 45ºC, por debajo de 27ºC el crecimiento se enlentece, mientras que por debajo de 12ºC se detiene el crecimiento y la puesta de huevos).
  En general son bastantes sensibles a la temperatura y en caso de fiebre del huésped pueden abandonarle.
  * Se alimentan de sangre que succionan al huésped, picando a intervalos de pocas horas.
  * Hay controversia respecto a cuanto tiempo puede vivir un piojo fuera del cuerpo humano aunque se cree que menos de 24 horas, dependiendo de la temperatura y de la humedad. "http://platea.pntic.mec.es/~jsanch14/sp81.htm

  2/ També cal pensar en la higiene com a mesura preventiva un cop fet tractament això inclou bàsicament roba del nen, com gorros o bufandes, llançols, tovalloles etc,
  "En el tratamiento de piojos, las medidas complementarias pueden combinarse con el tratamiento adecuado. Sin embargo, muchas de estas medidas no son necesarias para eliminar a los piojos. Por ejemplo: gorros, bufandas, fundas de almohadas, ropa de cama, toallas utilizadas por la persona infestada los dos días previos pueden lavarse en lavarropas o en seco, ya que los piojos y liendres se mueren con la exposición durante cinco minutos a temperatura superior a 53,5 °C. Todo lo que no pueda lavarse puede ser limpiado a seco o cerrado en bolsa plástica por dos semanas. Elementos como gorras, elementos de higiene personal y toallas que estuvieron en contacto con el pelo de la persona infestada no deben ser compartidas. Aspirar los muebles y pisos permitiría remover pelos que pudiera tener liendres adheridas, hay que tener cuidado con estos parásitos que viven de la sangre humana." https://es.m.wikipedia.org/wiki/Liendre

Contacta

Telèfon 93 3105295      a8001595@xtec.cat

 

 

 

 

CLIQUEU A:

 

SPOTIFY

 

MÚSICA MATINAL DE PRIMÀRIA

 

Busqueu escolaangelbaixeras i trobareu les carpetes de cada trimestre amb les audicions matinals! 

 

 

AFA

Si veus una fotografia teva i no vols que surti, escriu-nos i de seguida la treurem. Moltes gràcies!