LES PECES SOLTES

A l'aula de les Tortugues hem creat una taula per jugar a "les peces soltes". Consisteix en oferir diferents materials (de la natura o artificials: fusta, plàstic, vidre, roba...) que no són joguines pròpiament dites. Si no que són  per exemple: xapes, botons, palets, pedres, cubs de fusta... Totes  ben col·locades i agrupades segons el tipus en diferents recipients. L'infant aleshores les agafa lliurement i les va posant segons el seu criteri potenciant la creació i la imaginació. 

 

Mentre juguen el pensament divergent vola sense fre, perquè no hi ha una única manera, sinó que totes són vàlides! Ningú és jutjat, mentre exploren els diferents materials i decideixen quin serà el seu disseny.  

 

Durant la creació els infants entren en un estat de concentració, com si meditessin. Centrant la seva atenció. Com més grans són els infants, més estona poden  estar mantenint el joc.  Mentre juguen han d'anar resolent els problemes que se'ls hi apareix, per exemple: d'equilibri. En aquesta activitat no hi ha un temps marcat, sinó que depèn de quan s'acaba la seva inspiració en el joc. 

 

Quan creuen que han acabat la seva creació aleshores han de fer un treball de classificació per tal de recollir cada peça en el seu lloc. En ocasions especials també es pot deixar la creació durant més temps per exposar-la o per continuar jugant més endavant. 

 

Aquesta activitat està fonamentada amb la teoria de les peces soltes de l'autor: Simon Nicholson.  Aquí, en el bloc: An everyday story  podeu llegir més informació de la Teoria. També si busqueu per internet, en trobareu molta. 

 

De moment els que ho han provat els hi ha agradat força! 

 

 

 

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0

Contacta

Telèfon 93 3105295      a8001595@xtec.cat

 

 

 

 

CLIQUEU A:

 

SPOTIFY

 

MÚSICA MATINAL DE PRIMÀRIA

 

Busqueu escolaangelbaixeras i trobareu les carpetes de cada trimestre amb les audicions matinals! 

 

 

AFA

Si veus una fotografia teva i no vols que surti, escriu-nos i de seguida la treurem. Moltes gràcies!