TERCER HEM REBUT UNA MISSIÓ MOLT SOSTENIBLE!

Famílies sabeu què va passar dimecres?

Vam rebre una carta d'un centre anomenat Save Nature, i ens comunicava que havíem estat seleccionades per ajudar-los en una gran missió per salvar el planeta. Resulta que hi ha 5 paisatges amb greus problemes, a conseqüència del canvi climàtic. Per això, en equips hem hagut de pensar quines eren les seves problemàtiques i solucions.

Ja us informarem de les següents missions que haurem de resoldre.

MÉS ANIVERSARIS!

L'Alea també ha fet anys aquest mes!

VISITEM EL CENTRE OCUPACIONAL SÍNIA.

Bon dia famílies!

Com sabeu, cicle mitjà col·laborem amb el Centre Ocupacional de Sínia. Es tracta d'un centre de dia obert a persones amb discapacitat física, que treballen per millorar l'autonomia d'aquestes persones. A més, realitzen principalment activitats artístiques, amb les que gaudeixen igual que nosaltres.

L'alumnat de 3r el passat dimecres dia 4 vam anar al centre, allà ens van rebre tots els usuaris, els quals ens van explicar diferents tallers on vam poder viure de primera mà com realitzen les diferents activitats del seu dia a dia.

Va ser una experiència fantàstica, vam reflexionar que tothom presentem discapacitats, i el que per nosaltres hi ha situacions que dominem amb facilitat, però d'altres que tenim forces dificultats.

La majoria hem sortit dient... no ens ha agradat, ENS HA ENCANTAT!

 

MÚSICAL: ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES.

Bones famílies!

Dimarts 25 l'alumnat de cicle mitjà vam gaudir d'un musical molt interessant titulat Alícia al país de les meravelles al teatre Romea. La veritat és que moltes coneixíem la història, però aquesta era una versió totalment diferent, amb la que reflexionàvem sobre l'ús coherent del mòbil. 

SEGUIM SUMANT ANYS!

TALLER SOBRE DIVERSITAT DE FAMÍLIES.

Famílies! 

Dijous 13 l'alumnat de 4t va fer una dinàmica sobre diversitat de famílies, vam treballar a partir d'un llibre molt interessant titulat "Famílium XX1". Aquest llibre és un conte-joc infantil sobre la diversitat familiar, amb ell vam veure diferents models de famílies, tot respectant-les i gaudint d'elles.

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA NENA EN LA CIÈNCIA.

Hola famílies!

El passat dimarts 11 va ser el dia internacional de la dona i la nena en la ciència. Vam estar parlant de perquè es celebra aquest dia, i totes ens vam adonar que la societat té molta feina per fer. Per saber més sobre aquest dia, vam estar preparant una entrevista que vam fer dimecres 12 a cinc ex-alumnes de l'escola (Marian, Malena, Lluïsa,Laia i Joana) que actualment estan estudiant assignatures relacionades amb la ciència. Vam gaudir molt de tot el que ens van dir i moltes de nosaltres vam tenir moltes ganes de conèixer la ciència. 

AVUI I SEMPRE: LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA!

SHANTI, PAKE, FREEDE, PEACE, PAU, MIR, PAIX, PAX, PACE....

Heu esbrinat què és? Doncs si! Avui, dia 30 de gener és el dia de la PAU I LA NO VIOLÈNCIA. Hem estat parlant de moltes coses relacionades amb la PAU; guerra, Gandhi, refugiades, bàndols, etc...

Tota l'escola hem escrit la paraula PAU en diferents idiomes i ens hem fet una fotografia conjunta al pati de la muralla. Les mestres ens han ensenyat un llistat de 71 idiomes de la paraula PAU! Després, el cicle mitjà hem llegit un conte titulat "La Gal·la i la tortuga Nael" de l'escriptora Marta Fortanet. Ens ha agradat molt, tractava de les nenes de Sirià que estan refugiades i que entre totes hem d'ajudar-les acollint-les a casa nostra.

Per últim, hem signat amb llengua de signes la paraula PAU i hem fet el seu símbol!

A CICLE MITJÀ APRENEM CONJUNTAMENT LA LLENGUA!

Hola famílies!

 

Avui hem començat una nova rutina, cada dilluns l'alumnat de cicle mitjà compartirem espai i el dedicarem a fer tallers de llengua, especialment treballarem l'expressió escrita i entre totes ens ajudarem. 

INICIEM EL SEGON PROJECTE...LA LÍNIA DE LA VIDA!

Famílies!

Ja hem encetat el segon trimestre, aquest cop tracta sobre la línia de la vida. De fet ja ho sabeu, perquè l'alumnat de tercer vam portar unes preguntes perquè ens ajudéssiu a resoldre-les. Ja us anirem informant de com avança, de moment hem començat amb l'etapa prenatal i hem fet moltes hipòtesis que caldrà confirmar!

DE MICA EN MICA...

Bon dia famílies!

De mica en mica tot l'alumnat aprenem a llegir, algunes com en Sukhman, la Rabia, l'Amna, la Josra i en Luka ja saben llegir en català. Cada dia que hi ha pla lector, comencen a llegir un llibre acompanyades d'una companya o company de la classe, d'aquesta manera s'ajuden entre iguals!

ENHORABONA COMPANYES i COMPANYS!

SORPRESA!

Hola de nou famílies!

 

Ja hem tornat de les festes i mireu quina novetat tenim, un hall preciós i ben ample on podrem fer moltes activitats i tallers tot el cicle mitjà. Avui per exemple, hem fet el pla lector conjuntament, mireu quin goig fem.

AVUI HEM FET CAGAR EL TIÓ!

Famílies ja acabem!

Avui hem fet cagar el tió. L'alumnat de tercer hem acompanyat amb instruments al cicle inicial, quan aquestes cantàvem.  Ens ha cagat esmorzar i un regal, el qual hem obert totes les nenes i nens del cicle mitjà. Sabeu què és? Un joc de taula per aprendre i repassar les taules de multiplicar, ja que estem molt emocionades d'aprendre-les.

FINALITZEM EL NOSTRE PROJECTE FENT UNA MAQUETA.

Estem acabant el trimestre i amb ell acabem també el nostre projecte de les muntanyes. Hem descobert com és el paisatge de muntanya i per veure tot el que hem après, cada equip hem decidit com volíem el nostre paisatge. Hem hagut de decidir què representar en el cartó amb l'ajuda de la plastilina, i per últim etiquetar-ho. Aquí podeu veure les nostres maquetes que recullen alguns dels coneixements apresos.

APRENEM A PROGRAMAR AMB LES TAULETES.

Hola famílies!

A l'escola apostem per l'aprenentatge amb les tauletes. Estem aprenent a programar a partir de diferents aplicacions, com per exemple "Daisy the dinosaur" .

MARXEM D'EXCURSIÓ A LA MASIA CAN DEU.

Famílies!

L'alumnat de cicle mitjà ja hem fet la segona sortida conjunta, i aquest cop hem marxat a Sabadell a la masia Can Deu. Allà ens han ensenyat com vivien els pagesos i pageses a una masia, també hem vist l'elaboració de l'oli i per últim hem pogut fer nosaltres mateixos i mateixes un sabó artesanal!

SEGUIM AMB MÉS ENIGMES!

Famílies, el passat enigma què us va semblar? A veure aquest que us sembla. La majoria dels nens i nenes de tercer l'hem resolt molt ràpidament!

TERCER SEGUIM AMB EL NOSTRE PROJECTE; LES MUNTANYES!

Bon dia familias!

Els alumnes de 3r seguim aprenent més coses sobre el nostre projecte; Les muntanyes . L'altre dia cada equip tenia un llibre amb el qual havia d'investigar i trobar respostes a algunes de les preguntes que ens vam fer a l'inici del projecte. Com cada equip tenia un llibre diferent i alhora diferents preguntes, avui les hem compartit entre tots i totes, així tots els membres de l'equip som capaços de respondre a les preguntes que ens vam plantejar al principi del projecte, com per exemple: Com és van crear els muntanyes? Des d'on és mesura l'alçada d'una muntanya? Què passa amb la pluja a dalt de les muntanyes? Entre moltes altres preguntes que ja hem resolt.

ELS APRENENTATGES A L'AULA D'ACOLLIDA.

Hola   -  হ্যালো  -  привет  -  გამარჯობა - onada....

 

Bon dia famílies!
A la nostra escola, tenim infants de tot arreu del món i molts
 parlen altres llengües que no són el català.  Aquestes són algunes de les activitats que han anat fent per aprendre el català a l'aula d'acollida. 

INICIEM LA CLASSE DE MATEMÀTIQUES AMB UN ENIGMA.

Famílies, us posem a prova!

Avui l'alumnat de 3r hem iniciat la classe de matemàtiques resolent un enigma. A veure si vosaltres també el podeu resoldre tan ràpidament com alguns nens i nenes de la classe ho han fet.

PLA LECTOR.

Hola famílies!

Com sabeu, cada dia fem 30 minuts de pla lector, és a dir, dediquem una estoneta del dia a llegir un llibre individualment. Després, omplim una fitxa on recollim el títol del llibre, autor/a i què ens ha semblat el llibre. Això ens ajuda de mica en mica a llegir de forma més autònoma i sobretot a gaudir de la lectura!

ANIVERSARIS D'OCTUBRE.

Famílies!

Aquests són els nens i nenes de tercer que aquest mes d'octubre han fet anys un dia d'escola. Com sabeu, no es pot portar pastissos ni galetes, però ho seguim celebrant portant una xapa que diu "It's my day" i fem una foto ben divertida tots els amics i amigues de la classe. 

CREACIONS ARTÍSTIQUES PER CELEBRAR LES FESTES.

L'alumnat de cicle mitjà va decorar el seu passadís i les seves classes amb dibuixos i creacions artístiques amb la temàtica de Halloween i Tots Sants, fent carabasses, fantasmes i calaveres mexicanes. 

DECOREM LA CLASSE AMB CARABASSES I FANTASMES.

I seguim celebrant la castanyada i també halloween. Aquesta tarda no hem pogut fer els tallers de plàstica amb els companys i companyes de 4t, però això no ha fet que la nostra creativitat s'aturi. Així que hem estat pintant unes carabasses i hem dibuixat uns fantasmes, tot per decorar la classe i fer-la més terrorífica. 

PREPAREM LA MASSA DELS PANELLETS.

Bon dia famílies!

A l'escola ja hem començat a celebrar la castanyada i tots sants, per això dilluns vam preparar la massa dels panellets. La vam fer amb una mica de sucre, farina d'ametlla i patata bullida. Demà dimecres, continuarem fent la forma i afegirem els ingredients estrelles, com és el coco, les cireres, cacau i trossets d'ametlla.

 

TALLER 3. COSIM I ENFILEM!

Famílies ja acabem!

Aquí us presentem la tercera tècnica que ha fet un altre grup: Cosim i enfilem. En aquest si que no ens taquem, però si que hem d'estar atents i atentes per no punxar-nos amb l'agulla! Mireu quines peces hem fet. Alguns hem triat fer figures com estrelles, cors, rodones o bé les inicials dels nostres noms. Oi que són maques?

TALLER 2. DIBUIXEM I PINTEM!

Famílies seguim!

Aquí us presentem la segona tècnica: Dibuixem i pintem. En aquest taller no ens embrutem tan com l'anterior, però tot i així algun tros de cera pot arribar a la roba. Us agraden els dibuixos que hem fet? Oi que tenen molt de color? 

TALLER 1. MODELEM I ENS ENFANGUEM!

Hola famílies!


Com cada dimarts a la tarda, tot l'alumnat del cicle mitjà fem tallers de plàstica. Entre l'alumnat de 3r i 4t fem tres grups, i cada grup es centra en treballar una tècnica. Aquí us deixem amb una d'elles: Modelem i ens enfanguem. Com ja haureu suposat, en aquest taller utilitzem fang i pintures, per això és important que portem bata per no embrutar-nos! Mireu quines peces de fruites hem fet! Oi que semblen de veritat? 

TERCER FEM BALL DE BASTONS.

Hola famílies!

Ja hem començat amb bastons! Està sent una activitat molt enriquidora i divertida, però encara ens queda molta pràctica. 

 

Ja us anirem informant de com anem avançant!

DECOREM LA NOSTRA ESCOLA.

Famílies!

La tardor ja és aquí, i per celebrar-ho tota l'escola hem estat recollint fulles dels arbres i les hem pintat. Amb elles, hem creat un tapís gegant que penja pel mig de les escales. L'escola està quedant ben guarnida. 

 

També, vam fer una activitat en la qual ens havíem d'imaginar com ens agradaria ser si no fossin com som. Mireu quins dibuixos van quedar després de pensar i pensar...
I si, també va ser una tasca que vam fer tots els nens i nenes de l'escola!

ELS PROPÒSITS DE L 'ALUMNAT DE CICLE MITJÀ.

Hola famílies!

Els alumnes de cicle mitjà ja portem unes quantes classes treballant de valent. També, hem estat reflexionant sobre quins propòsits ens plantejaven per aquest nou curs i per no oblidar-nos d'ells, els tenim penjats a l'entrada del nostre pis. Ja els veureu quan vingueu per l'escola. 

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE.

Hola famílies!

Com ja sabeu, la setmana del 16 al 20 de setembre vam celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Una setmana molt diferent a les anteriors, ja que vam estar ocupant el carrer, tot organitzant activitats per promoure la qualitat del nostre barri i els hàbits saludables. 

Entre tots i totes vam estar parlant sobre quines accions podíem fer per tal millorar la nostra ciutat, perquè la volem més neta i menys contaminant.

Contacta

Telèfon 93 3105295      a8001595@xtec.cat

 

 

 

 

CLIQUEU A:

 

SPOTIFY

 

MÚSICA MATINAL DE PRIMÀRIA

 

Busqueu escolaangelbaixeras i trobareu les carpetes de cada trimestre amb les audicions matinals! 

 

 

AFA

Si veus una fotografia teva i no vols que surti, escriu-nos i de seguida la treurem. Moltes gràcies!