Bé després d'aquest segon trimestre ens acomiadem fins a la tornada, el dimarts 7 d'abril!
Us desitgem que gaudiu molt d'aquests dies per fer tot allò que us agradi, per estar amb família, pe mirar els treballs de l'escola o les fotografies del bloc, per anar als parcs, museus, platja...
També podeu aprofitar per revisar els caps que no quedi ni un poll, per cosir vetes a les jaquetes i botons que hagin caigut! Apa, ara sí que :
BONES VACANCES ENS VEIEM A LA TORNADA!!!
Les poesies són un bon recurs per treballar la llengua, ja que són una font de vocabulari. També perquè permeten practicar la llengua i afavorir l'expressió oral. Com moltes vegades diem per poder aprendre una llengua cal tenir estímuls lingüístics i opcions d'utilitzar la llengua.
A més a més, les poesies ajuden a estimular la memòria.
Així doncs, durant aquests dies que el centre d'interès ha estat la mona hem aprés aquesta poesia! A veure si us la reciten!
Com cada any ens convertim en pastissers i pastisseres i fem una mona individual per casa i una col·lectiva per menjar-la a l'escola l'últim dia d'escola. Per les mones de l'escola cada curs vam anar a comprar una figura de xocolata. Vam voltar per les pastisseries del barri i a través de votacions vam escollir que volien comprar!
El dia que fem les mones depenent dels cursos a part de posar els ingredients ho lliguem amb un treball de llengua i escrivim/llegim els ingredients de la mona. Qualsevol moment és una oportunitat per treballar, per gaudir, per aprendre!
Veu trobar deliciosa la mona? segur que sí! Ells i elles s'ho van passar molt bé fent-la!!!
Si voleu veure imatges de la sortida i fent la mona cliqueu a la pestanya de Fotos i vídeos.
El curs de P-4 i P-5 hem fet amb la tècnica de barrejar amb pinzell colorants alimentaris la base d'un paper per fer aquest fantàstic mural de la primavera! L'equip de mestres van esquinçar paper i van confegir aquest sol tant potent per veure si ja arriben els seus raigs!!!
Quan tornen de les vacances de Setmana Santa anirem a veure l'espectacle: AQUAREL·LA al teatre Tantarantana. El dia 8 d'abril el
dimecres al matí. Ja us comentarem el lloc de trobada per anar-hi.
Informació de l'espectacle: El mar com a escenari. Cada bocí d'Aquarel·la ens remet a sensacions, estímuls i visions que un pot experimentar quan contempla el mar i s'hi apropa: la llum, els seus colors, calor, fred, les barques i les seves xarxes, el joc de l'aigua en moviment , l'anar i venir de les onades. Un seguit de petites històries que s'entrellacen amb els actors, les ombres i les imatges que es generen en directe a la pantalla.
Valors: Espectacle multidisciplinari amb ombres, sons, narració i música que vol ser un estímul a la imaginació dels nens i nenes i potenciar les seves capacitats d'interpretació i de lectura d'imatges poètiques i evocadores.
Aquí podeu veure més informació!
Qui té més ganes de festa al barri del Raval???
Tot i que la diada de Santa Madrona ja ha passat —va ser el 15 de març—, les entitats de cultura popular del barri del Raval organitzen una festa a la tarda en honor de la patrona de Barcelona el dissabte 28 de març.
Hi participaran diverses agrupacions geganteres i bastoneres i peces de bestiari del districte de la Ciutat Vella i també de fora de la ciutat. La festa començarà a les 16.00 a la plaça de Folch i Torres, amb els lluïments de les colles. Després es farà una cercavila pels carrers del barri que culminarà al mateix punt de sortida, amb els balls dels amfitrions.
Aquí teniu el programa!
Ja és tradició a l'escola que pintem amb xocolata! Generalment a tots els infants els agrada, sentir la textura de la xocolata, l'olor, el gust... I visualment veure les seves obres d'arts, això sí d'art efímer, perquè amb un tres i no res ja no hi és!
De vegades ho fem en un paper individual i d'altres en un mural! És una activitat molt complerta per la creativitat, el llenguatge que comparteixen mentre dibuixen, pel respecte a les altres creacions, per les experiències que senten.
Us convidem a fer-ho a casa en família! ja veureu que divertit!!!! (Utilitzem xocolata líquida).
Si voleu veure dibuixos fets amb xocolata del grup dels Dracs cliqueu a la pestanya de Fotos i vídeos. Més endavant en penjarem dels altres cursos.
Aquesta setmana ja estem anant a comprar la figura de xocolata per la mona col·lectiva que farem divendres. Per si no coneixeu aquesta tradició us en fem cinc cèntims!
La mona de Pasqua està documentada amb aquest nom al Costumari Català de Joan Amades des del segle XV. Des del seu origen,
la mona ha estat el regal que feien els padrins als fillols/es el Diumenge de Pasqua.
La forma tradicional de la mona consistia en un pastís, la coca de Pasqua, al damunt de la qual es posaven els ous, tants ous com anys tenia el fillol o la fillola, fins a un màxim de tretze.
Les mones no eren de xocolata com ara si no que es feien amb un pastís senzill i ous durs De fet, fins ben entrat el segle XX es manté aquesta tradició amb ous durs i la closca pintada. Tot i que
també està documentat que la xocolata estava present a les mones a partir del segle XVII, la mona de xocolata és relativament recent. Els flequers i passtissers han estat principalment els
principals precursors de que la xocolata fos l'element principal de la mona actual. La mona és una tradició arrelada a Catalunya, Balears, País Valencià i Múrcia. La paraula mona prové del mot
àrab munna, que vol dir regal.
Avui ja us podem explicar quina activitat vam fer per acomiadar l'hivern. Vam pensar que podríem fer una sessió de psicomotricitat una mica especial!!! Una sessió d'uns 30-40 minuts i en grup partit.
Vam escollir un color, el BLANC! I vam buscar materials per jugar-hi, per tocar, per modificar, per experimentar, per sentir... i vam decidir: penjar rotllos de paper de wàter de color blanc en uns cordills des de les parets de l'aula, papers de diari pel terra, plàstics de pintor, llanternes, músiques relaxants i mogudes i MOLTES GANES DE PASSAR-S'HO BÉ!
Els infants se'ls explicava que acomiadaríem l'hivern i que entraríem a la sala a veure què hi havia! Al entrar estava tot fosc amb una música relaxant i se'ls donava llanternes! Només això ja era molt emocionant, divertit, expectant...En situacions així els infants demostren més fàcilment les seves emocions i quan les ensenyen, quan apareixen donen l'oportunitat de poder-les gestionar, de parlar-ne, d'identificar-les, en una paraula d'aprendre educació emocional.
Al cap d'una estona d'investigar ja vam obrir la llum i la música era més enèrgica. Sense dir cap consigna als infants es movien espontàniament per la sala mentre jugaven. Tocaven i
manipulaven els materials al mig d'un mar de rialles! Què divertit! Això els permet sentir el seu propi cos amb altres tipus de materials no convencionals, també de prendre
consciència de les seves possibilitats. Els papers simbolitzaven la neu, així és que qui volia podia esquiar!!!Amb la imaginació tot és possible! És una activitat molt
sensitiva ja que: el tacte, l'oïda i la vista estant en acció! També alhora, sense que ells ho percebin així, és una activitat matemàtica ja que vivencien i aprenen:
el llarg, el curt, el molt, el poc...
Per finalitzar l'activitat vam recollir tot el material per aconseguir fer entre tots/es un ninot de neu! Per tant, es cohesiona el grup! Ja veure quines fotografies de grup més divertides tots amb cara de fred!
I així és com ens hem acomiadat de l'hivern per tal que doni pas a la primavera que sembla que no es decideix a venir!! Haurem de tenir paciència...
Voleu veure imatges cliqueu a la pestanya de Fotos i vídeos.
Moltes GRÀCIES per portar el material que us vam demanar a les famílies!!!
Fa uns dies el grup dels Dracs vam fer una sortida! Vam anar a conèixer els PONIS en el Club de ponis i a jugar al Parc de l'Oreneta.
Vam tenir la sort de tenir un dia esplèndid! L'activitat dels ponis va ser força complerta perquè ens van explicar els nom de les parts del poni, que mengen, quines activitats fa, com el podem cuidar... Vam tenir l'oportunitat de poder-lo raspalllar i de poder-lo muntar! Quina il·lusió! Després vam jugar a convertir-nos qui volia en exploradors/es i a jugar tots junts i a cohesionar el grup. I també per descomptat de jugar cadascú al que preferia!
Ens ho vam passar genial! Si voleu veure imatges cliqueu a la pestanya de Fotos i vídeos.
Us convidem a gaudir d'aquest fantàstic parc que tenim a Barcelona. Aquí teniu informació:
Aquest any per fer més vivencial que s'acaba l'hivern i que arriba una nova estació: LA PRIMAVERA ho hem celebrat d'una forma molt especial. Ben aviat us ho ensenyarem....
Avui però, us portem una cançó de la primavera, per si la voleu cantar a casa. A veure si així entre tots arriba la bonança!!
Cançó de J.M.Torrents i Núria Albó
Et diré un secret molt fi: la primavera és aquí...
Aquí teniu la partitura:
Les Tortugues fa uns dies que hem acabat el conte dels Tres porquets i hem començat el conte d'en Patufet.
Per si voleu veure el conte cliqueu aquí, és d'Una mà de contes del Club Super3.
Primer el vam explicar de forma teatralitzada i després amb el conte projectat o de paraula. Hem fet una pila d'activitats .
Una d'elles hem anat a veure el conte amb titelles al teatre amb la companyia de La Puntual i la Glòria Arrufat. Després vam jugar al parc. Estem gaudint molt!!!
Si voleu veure més imatges de la sortida del teatre cliqueu a Fotos i vídeos.
I si teniu més ganes de veure en Patufet al CCB el dia 28 de març amb la companyia Petita Brownie .
Ei, famílies!
Recordeu que si poseu una carmanyola ja no cal posar a dins, a més a més ,un embolcall de paper
d'alumini!
(Aprofitem l'avinentesa per dir que cal portar un tovalló i els dimecres: FRUITA!)
Moltes gràcies per la vostra col·laboració!
Per aprendre vocabulari, per ajudar a pronunciar, per practicar la llengua tot jugant: una bona manera és dir: onomatopeies .
El grup dels Dofins tenim dos recursos materials per treballar-ho. Per un costat un àlbum amb tot d'imatges i escrit el seu só. I per l'altre un plafó amb les imatges i els seus sons per enganxar-los amb velcro.
Per practicar anem pronunciant, poc a poc, cada onomatopeia en grup o la mestra incideix individualment. A més a més, aprofitem per llegir, ja que són paraules molt curtes. També és un exercici de memòria perquè acaben recordant cada imatge amb el seu só.
El grup dels Dracs com que tenim aquest racó del centre de salut tan xulo hem convidat a les Tortugues a jugar. Per poder gaudir amb calma les Tortugues van venir en grup partit. Com que igualment tots alhora no podien jugar vam organitzar altres racons de joc. Un tractava de posar les parts de la cara imantades amb una làmina.
Els Dracs van ensenyar com jugar-hi, com pregunta el/la metge, l'infermer/a o el/la pacient.
Barrejar cursos sempre és molt beneficiós per tothom! Si voleu veure més imatges cliqueu a la pestanya de Fotos i vídeos.
Fa uns dies els grups dels Dracs i dels Dofíns a la tarda ens vem convertir en artistes! Vam dividir els espais en quatre racons d'art diferents. Per poder-ho dur a terme primer les mestres ens vam encarregar de fer el muntatge. Vam enretirar tot el mobiliari d'una aula i folrar tot el terra, vam folrar les taules en vertical i horitzontal; vam preparar pots, pintures, pinzells, retoladors i ceres.
Cada espai tenia una tècnica:
pintura damunt d'un mural en vertical ,
retoladors damunt d'un mural en horitzontal damunt d'una taula o a terra,
ceres damunt d'un mural gegant en horitzontal damunt del terra i
pintura damunt d'un cavallet en vertical.
Els infants podien escollir en quin espai volien estar i quanta estona estar-hi. Van passar-ho molt bé, dibuixant o pintant com volien! Aquesta activitat els ajuda a tenir més criteri propi, a saber escollir i a expressar-se en el llenguatge de l'art. També els afavoreix el saber esperar i gaudir. Van fer unes obres fantàstiques!
Si voleu veure més imatges cliqueu a la pestanya de Fotos i vídeos.
El grup de P-3, les Tortugues, hem fet un munt d'activitats relacionades amb el conte dels Tres porquets!
To seguit us les explicarem!
Si voleu veure més imatges cliqueu a la fotografia o a la pestanya de Fotos i vídeos.
Aquí podeu veure una versió del conte d'Una mà de contes del Club Super3.
Aquest cap de setmana vinent, del 20 al 24 de març, començarà la festa de Sant Josep Oriol aquí al barri. Hi ha activitats per la quitxalla: gegants, xocolatada, ball, castellers,
falcons...si voleu podeu consultar el programa de la festa!
A qui no li agrada notar la textura suau i relaxant de la sorra? Doncs, als infants generalment els hi agrada molt tocar la sorra! A la terrassa hem organitzat un petit espai de joc amb sorra.
Amb la sorra fan trasvassaments i sense adonar-se'n pensen hipotèsis i les comproven, per tant experimenten i manipulen! Quan juguen es crea un ambient molt relaxant.
Un cop acabat el joc ho recollim tot fins la propera vegada!
El material que hem posat és: un plàstic o paper que cobreix el terra, sorra, envasos, escombra i recollidor. I ben aviat tindrem una sorpresa amb la sorra.... què serà, serà...? quin misteri... d'aquí poc ja ho sabreu!
Voleu veure el vídeo del Carnestoltes sobre la Casa Flotant???? Cliqueu a la pestanya de Fotos i vídeos. Esperem que us agradi!!!
I molts més vídeos!
Fins ara no els havíem pogut penjar per manca de temps. Agraïm la
vostra paciència!
No podem deixar pasar per alt les accions que s'estan fent a la muralla romana!
Us copiem textualment de la pàgina de l'AMPA de l'Àngel Baixeras la informació sobre aquest tema:
"L'AMPA de l'Escola Àngel Baixeras, del barri Gòtic, vol aprofitar el projecte de reforma i esponjament dels entorns de la muralla romana per guanyar nous espais compartits amb els veïns. Des de fa dècades els alumnes han de jugar a l'únic pati de l'escola, al terrat de l'edifici. El districte de Ciutat Vella es mostra disposat a incloure les aportacions de l'escola quan s'encari la reforma".
Si voleu més informació no dubteu en clicar aquest enllaç. I aquí més informació de BTV que també parla sobre el tema.
Avui us volem explicar una de les formes de treballar a l'aula. En concret és del grup del P-5, però també es fa al grup de P-4 i de P-3 amb activitats diferents i adients a cada grup/nivell/interessos...
D'altres maneres de treballar és amb tot el grup o grups partits. o tot el grup fa una activitat i un grupet petit fa una altra activitat. Tot depen del que es vulgui aconseguir com a objectiu i dels recursos humans disponibles.
Doncs bé, aquesta forma de treballar consisteix en dividir els infants en grups reduïts i que estiguin en diferents espais treballant. El que s'acostuma a denominar com a racons de treball o espais de treball.
En cada espai es treballen uns objectius determinats. La durada de cada espai no és molt llarga, per no perdre la motivació i perquè no se'ls faci ni avorrit ni pesat. El benefici de fer això és que principalment es fan més autonoms i que quan cal s'ajuden entre els companys/es .
Abans de començar l'activitat la mestra explica què es fa en cada espai, és a dir l'objectiu que es vol aconseguir i com cal fer-ho. Durant l'activitat la mestra va supervisant-ho tot, va judant a superar els entrebancs, a motivar-los, a donar les ajudes adients a cada alumne/a, a avisar del canvi d'espai, a manteinir la calma, etc...
En aquest cas els racons de cada espai eren:
GRAFISME: Es fa en un full individual per aprendre a tenir domini del llàpis per poder escriure.
ONOMATOPEIES: Es fa en un paper individual. Dibuixar o escriure les onomatopeies corresponents. Poden consultar un suport per si no ho recorden.
ORDINADOR: Aprendre a tenir domini del ratolí o teclat. Realitzar en cada joc el que faci falta, per exemple: relacionar, fer un puzzle, dibuixar, jugar... en un ordinador individualment.
POSTER ONOMATOPEIES: relacionar les etiquetes de les onomatopeies amb la paraula escrita de forma col·lectiva tot el grupet d'aquell espai. Poden consultar un suport per si no ho recorden.
Podeu veure més fotografies a la pestanya de Fotos i vídeos o clicant la fotografia.
El grup dels Dracs i dels Dofins hem anat en dies alterns a la Ludoteca del C/Ample. Si voleu com a famílies també podeu utilitzar aquest servei del barri!
Allà ens ho vam passar molt bé! Hi ha un munt de joguines de diferents tipus, algunes molt motrius, d'altres de joc simbòlic, de jugar en equip, de construcció, de creativitat, de taula...
Els infants van poder jugar amb tot allò que van voler. Alguns ho van provar gairebé tot, d'altres es van concentrar en un espai! Cadascú va gaudir a la seva manera: amb molt de moviment o de forma més tranquil·la, en solitari o en grup...
Voleu veure més imatges? cliqueu a la pestanya de Fotos i vídeos.
Heu vist que hem penjat més fotografies de la festa del Carnestoltes??? a veure si us agraden!
Una de les carpetes de fotografies és de la visita també per Carnestoltes que ens van fer els nens i les nenes de 6è per fer activitats conjuntes amb el cicle d'Educació Infantil! sempre donen molt bon resultat per tots els seus beneficis! Els infants de totes les edats gaudeixen molt!
El grup dels Dracs, P-4, hem iniciat un racó de joc molt interessant a l'aula: el centre de salut. Ara us explicarem perquè ho fem!
Durant el període de l'Educació Infantil els infants han d'assolir un coneixement i domini del seu propi cos. Això significa conèixer les seves parts, el nom, on es troben, perquè serveixen,...
A part també hi ha una altra capacitat del currículum d'Educació Infantil que també cal treballar: "Progressar en la comunicació i expressió ajustada als diferents contextos i situacions de comunicació habituals per mitjà dels diversos llenguatges". Així doncs, a través del joc és una manera magnífica de poder pràcticar la llengua sense vergonya o por, jugant i rient! Per aprendre una llengua cal tenir models lingüístics i oportunitats per utilitzar la llengua.
Com hem iniciat aquest racó de joc?
Doncs hem començat amb la narració d'un conte que es titula: SER QUINTO. Aquí podeu veure el conte:
Aquest conte tracta d'un ninot que té el nas trencat i espera el seu torn perquè el curi el doctor. Així els infants principalment veuen què passa en una sala d'espera i aprenen l'ordre numéric.
Després de presentar el conte vam convidar a la Sofia, la mare del Juan perquè ella és metge. Molt amablement ens va explicar la seva feina i vam fer algunes petites representacions de com cura als malalts. Estem molt contents de la seva participació! MOLTES GRÀCIES!
Com és el centre de salut?
Doncs hem decidit entre tots com faríem el centre de salut en un racó de la classe. L'hem dividit en tres zones: la sala d'espera, la farmàcia i la consulta. Així d'aquesta manera hi ha forces infants que poden participar i jugar! En cada espai té el seu material adient, per exemple: cadires per esperar-se, llitera, medicaments... I imatges del cos i els noms.
Com es desenvolupa l'activitat?
Com que un dels objectius és aprendre la llengua, doncs la Mercè primer fa de model i diu clarament les frases. Posteriorment quan ja han aprés l'estructura del joc i les frases els infants ja són autónoms per jugar tot sols.
En cada espai hi ha unes frases corresponents entre el/la pacient i el/la infermer, per exemple en la sala d'espera. Per exemple, saludar, preguntar com es diu i què li fa mal. El infermer també practica la llengua escrita perquè ho ha d'anotar. En la consulta ha de preguntar: què li fa mall i fa unes petites intervecions. A la farmàcia donen el medicament que calgui.
Els infants estan molt motivats jugant al centre de salut! Si voleu veure fotografies cliqueu a la pestanya de Fotos i videos!!!
Suposem que ja deveu saber que per Carnestoltes ja van acabar les pràctiques i que l'Ariadna, la Cristina, la Marta i l'Helena ja no estan amb nosaltres. Ohhh, quina pena!!!
Des d'aquí volem aprofitar per donar-los les gràcies publicament! La seva estada a l'escola ha estat molt profitosa tant per elles com per nosaltres.
Esperem que tot els hi vagi fantàstic i que ens vinguin a veure!!!!
El grup de les Tortugues hem acabat de treballar el conte de: La Caputxeta Vermella i hem començat un conte nou: Els tres porquets!
Amb aquest conte treballem principalment:
les tres mides: gran-mitjà-petit
concordança (casa-porquet)
vocabulari (palla, troncs, maons, llop, porquet, xemeneia, foc, olla)
frases fetes (Obriu la porta, bufaré i bufaré i la casa ensorraré!,)
el valor de l'esforç
emocions (la por, l'alegria)
L'hem començat explicant de forma teatralitzada per fer més entenedora la llengua. Posteriorment estem fent un munt d'activitats relacionades amb el conte. S'ho estant passant molt bé!
I qui és la Vella Quaresma? doncs una senyora molt velleta que arriba just quan marxa el Rei Carnestoltes. Aquesta vella té la peculiaritat de tenir set cames. Sí, si ho heu sentit bé: set cames, les quals representen les set setmanes fins a les vacances de Setmana Santa. Antigament durant aquestes set setmanes era temps de dejuni i d'abstinència, per això feia cara d'enfadada i de malhumorada.
Cada setmana al divendres li traiem una cama perquè finalment pugui caminar! Així ens ajuda a situar-nos en el temps, a tenir un referent.
Aquest personatge ens porta sorpreses, ens renya si fem malifetes, ens fa bromes... I també ens fa fer matemàtiques comptant les cames, ens fa cohesionar els cursos, ens fa llegir amb els seus missatges, ens fa riure i fins i tot ens fa cantar i ballar! Voleu aprendre la cançó???? Ja veureu que segur que us sona...
Aquí teniu la partitura i la lletra:
I aquí teniu aquesta Vella Quaresma per si la voleu pintar a casa i també arrancar les cames!
Ens acomiadem del Rei Carnestoltes. s'acaba la festa i la disbauxa, així és que com diu la tradició el Dimecres de cendra cremem el Rei Carnestoltes i enterrem la sardina!
Ohhhhhh, quina pena! quin tip de plorar!!
Adéu Rei Carnestoltes, t'esperem l'any que ve!!!
A la pestanya de Fotos i vídeos hi ha fotografies!
Després d'una setmana plena de xerinola va arribar la festa del Carnestoltes al pati d'Educació Infantil amb les famílies!
VISCA EL CARNESTOLTES,
VISCA LA FESTA!!!
Voleu veure més imatges? cliqueu a la fotografia o a la pestanya de Fotos i vídeos. La Fina, la mare del Francesc, i la Sandrine, la mare de la Charlotte ens ha passat
imatges, moltes gràcies!!!
I finalment després de tant explicar el conte, jugar a la casa flotant que vam fer al pati, representar el conte, disfressar-nos d'animals vam anar a veure: LA CASA FLOTANT al Gran Teatre del Liceu. Quina emoció!!!
Cal explicar que pel que fa a les disfresses s'ha fet tot un treball (de llengua, mates, ciències, emocional,...) i que agraïm a les famílies la vostra col·laboració!
En principi no havíem d'anar disfressats, però el Liceu quan va saber que havíem fet una unitat de programació relacionada amb l'obra ens va convidar a anar-hi disfressats. Un cop allà ens van fer unes fotografies i un cop va acabar la funció van sortir les artistes a saludar-nos i ens van fer més fotografies precioses! Si les voleu veure cliqueu a la pàgina de Fotos i vídeos o cliqueu a la fotografia. També agraïm al Liceu per haver fet i compartit aquestes imatges tan fantàstiques!!
Com diu la tradició per:
DIJOUS GRAS
TRUITA FINS EL NAS!
A la tarda del dijous després d'un llarg i intens matí també de disbauxa amb l'ordre del Rei Carnestoltes de portar alguna cosa penjada al coll vistosa i que el grup de P-3 es va disfressar per jugar al pati a representar la Casa Flotant, doncs a la tarda vam fer un berenar i vam menjar la: TRUITA!!!!
Si voleu veure més fotografies cliqueu a la pestanya de fotos i videos.
A l'escola estem molt engrescats i engrescades celebrant la festaaaaaa! El Rei Carnestoltes està molt content que obeïu les seves consignes!
Per si a casa voleu continuar amb la festa us mostrem uns jocs d'ordinador per jugar i aprendre a dominar el ratolí!
Flipbook: és un joc per crear personatges disfressats. Representa un llibre dividit en tres parts: cap cos amb braços i cames. Per canviar de personatge cal clicar la pestanya que es troba a la dreta de cada part.
Tants caps tants barrets: hi ha un parell de jocs molt fàcils i divertits! En el primer cal posar el barret adient a cada personatge. I en el segon has de buscar el personatge que és diferent. Cal ser molt observador/a!
A la pàgina petitaxarxa.cat trobareu molta informació d'aquesta fantàstica festa i jocs! Us explicarà detalladament cada tradició de la festa com el dijous gras, l'enterrament de la sardina...
Ja ha arribat el Rei Carnestoltes a l'escola!!! Així és que també la música i la disbauxa! Auuuuu, vinga tothom a saltar, cantar i a ballar!
Us posem un reguitzell de cançons per animar-vos!
Per començar la més tradicional aquí!: Ara arriba en Carnestoltes!
La cançó: Carnestoltes quinze voltes també és molt típica! A veure si us agrada!
En aquest enllaç trobareu altres cançons d'aquesta festa! Tothom a ballar!!!!
I aquí dues cançons més relacionades amb el Carnestoltes, per no perdre el ritme!!!!
Per si no us heu assabentat durant aquests dies: 6, 7, 8 i 12 de febrer s'estan celebrant les festes de la Laia. "Laia" és el diminutiu de Santa Eulàlia, la copatrona de Barcelona.
A ,més a més, aquest any que és l'Any Internacional de la Llum també se celebren molts actes relacionats amb la llum molt bonics!
Si mireu el programa hi ha un munt d'activitats per visitar amb tota la família!
" Vet aquí una vegada... hi havia una nena que vivia al desert i..." . Així comença el conte de: La casa flotant. Aquesta és l'obra que tot Educació Infantil anirem a veure al Gran Teatre del Liceu! L'hem explicat per tal que comprenguin millor l'espectacle, perquè ens disfressarem, perquè construirem una casa flotant...
Si cliqueu a la pestanya de Fotos i videos i podreu veure el grup de les Tortugues com gaudeixen!! A la resta de cursos també l'hem explicat.
En el calendari cada dia hi ha dies assenyalats, alguns dies són més significatius i importants que d'altres , almenys des del punt de vista d'un infant o d'una escola. El DIVENDRES 30
va ser el dia de la PAU! Un concepte que pot ser senzill i alhora molt complicat de comprendre. Per això, ho vam voler celebrar fent -nos petons! Donar amor, tendresa, estima, afecte ...també és fer: PAU! Amb accions de coordialitat! saludant-nos de mil maneres diferents, amb tota la diversitat que té aquesta escola!
Podeu veure el VIDEO cliqueu a la pestanya de Fotos i videos.
Famílies ja sabeu com fareu la disfressa dels vostres fills i filles?
En el vestíbul d'Educació Infantil podeu mirar uns models que us els podeu copiar o modificar tot el que creieu oportú.
Recordeu que els animals que suggerim són:
TIGRE
OCELL
GALLINA
POLLET
ELEFANT
OVELLA
GALL
PUÇA
GAT
CANGUR
O PEIX.
Hola, avui hem estat revisant els vídeos que faltaven i aquest de la festa de la castanyada i el de navegar us els pengem! esperem que us agradi!
Podeu veure els VIDEOS cliqueu a la pestanya de Fotos i videos.
Que bé!!! ja es va acostant la
festa del Carnestoltes!!!
el Rei dels pocasoltes!!!
Us presentem el calendari
per tal que sàpigueu tot el que farem a l'escola!
DILLUNS 9 MATÍ: arriba a Educació Infantil SA MAJESTAT EL REI CARNESTOLTES i ordena: "Fora l'avorriment i visca el divertiment"!
DILLUNS 9 TARDA: tots junts escoltem el pregó del Rei Carnestoltes
DIMARTS 10 MATÍ: lo rei ordena que tothom ha de portar un mitjó o mitja de cada color per sobre els pantalons. MOLT IMPORTANT: CADA NEN/A HA DE PORTAR LA DISFRESSA D'ANIMAL DINS UNA BOSSA (amb el nom a totes les parts de la disfressa)
DIMARTS 10 TARDA: fem junts els elements de la nostra casa flotant
DIMECRES 11 MATÍ:
lo Rei mana que tothom porti una desena de coses igulas enganxades/penjades pel cos
DIMECRES 11 TARDA: tots junts farem un taller per muntar la nostra casa flotant al pati
DIJOUS 12 MATÍ: lo Rei ordena que tothom porti alguna cosa penjada al coll que sigui ben vistosa.
DIJOUS 12 TARDA:
com diu la tradició per "dijous gras, truita fins al nas" i berenarem truita amb pa amb tomàquet
DIVENDRES 13 MATÍ: tots al Liceu a veure: "La casa flotant" SENSE
DISFRESSA!
DIVENDRES 13 TARDA: festa i berenar del carnestoltes amb
les famílies al pati d'Educació Infantil. Tothom ha de disfressar-se del que més li agradi!
Famílies! Recordeu que demà dimecres fem: TALLERS! Mireu en quin taller estarà el vostre fill/a i així
posar el material adient. El taller de llum cal que vagin tot de negre o samarreta negra de persona adulta. El taller de moure's: xandall i bambes amb velcro.
Per la resta res més! bé sí, ganes de passar-s'ho bé!
I com cada dia sigueu puntuals!!!
Mireu algunes fotografies de la setmana passada:
La mare de l'Arnau ens ha facilitat aquesta gravació de les portes obertes de música del grup de P-3. Moltes gràcies!!!! Mireu com les Tortugues ballen la taringa!!!
Podeu veure el VIDEO cliqueu a la pestanya de Fotos i videos.
El grup dels Dofíns hem anat a visitar el Gran Teatre del Liceu. La visista va ser molt atractiva perquè va ser a través d'un joc de pistes. Ens ho vam passar molt bé!
Vam conèixer la sala, el saló dels miralls, el vestíbul històric i el foyer.
Ens vam quedar meravellats de la majestuositat de l'espai!! què bonic!!!
De tornada a l'escola vam estar jugant al "parc blau!
Ja podeu veure les fotografies a la pestanya de Fotos i videos.
Hola famílies!
Aquest any la festassa del Carnestoltes arriba molt aviat! Començarà el 9 de
febrer!!!
Així és que perquè tot surti bé i no tinguem presses d'última hora us informem que la nostra proposta gira al voltant de la representació de l'obra: LA CASA FLOTANT que anirem a veure al gran teatre del Liceu, tot el cicle
d'Educació Infantil, el divendres 12 de febrer.
Atenció!!! Necessitem que confeccioneu pels vostres nens/es una disfressa casolana preferenment d'un dels següents animals:
TIGRE
OCELL
GALLINA
POLLET
ELEFANT
OVELLA
GALL
PUÇA
GAT
CANGUR
O PEIX.
Ja sabeu que no cal que us compliqueu la vida amb la disfressa, nosaltres us farem algun model per si no esteu inspirats/des. Ja sabeu que podeu comptar amb la nostra ajuda per el que
sigui!
Properament us farem arribar més informació!
Ànims que serà molt divertit!!!
El grup de P-4 estem treballant les emocions a partir del fantàstic conte del: Monstre de colors de l'Anna LLenas.
Hem llegit el conte i l'hem viscut intensament! Hem representat les diferents emocions i ens hem fet fotografies. Després amb les fotografies impreses hem jugat a endevinar quina emoció feia cada nen/a. Què difícil percebre quina emoció és i representar! Però poc a poc, anem aprenent!
Un altre dia també hem jugat a posar les emocions en pots diferents i a moure'ns a les fosques segons cada emoció i amb llinternes! què divertit!
Una de les capacitats que es volen assolir a l'Educació Infantil és tenir consciència de les emocions per poder-les gestionar per això aquest tipus d'activitats tan significatives i atractives
els hi va molt bé per aprendre!
Donem les gràcies a l'Helena i la Marta per realitzar aquestes propostes!
Avui us explicarem una de les activitats que us havíem dit que estem fent al voltant de les emocions i la dansa!
El grup de P-5 hem dansat a sota una tela a les fosques i hem experimentat amb llanternes!!!
Aquesta activitat ens l'ha proposat el teatre: Mercat de les flors, QUIN MISTERI! QUÈ DIVERTIT!
Ja sabeu que el grup de P-3 estem treballlant: la Caputxeta Vermella i cantem una cançó molt divertida. S'anomena: Passegem-nos pel bosc! Voleu escoltar-la? Cliqueu aquí.
Hem buscat la partitura però no l'hem trobat, però escoltant-la la podeu aprendre segur!
La lletra diu:
Passegem-nos pel bosc
ara que encara no és fosc.
Quan el llop vindrà
ja no ens trobarà.
Llop, on ets?
M'estic posant els calçotets/els mitjons/els pantalons...
Ja vinccccccccccc!!!
Hola famílies!!
Enguany repetim l'activitat de fer TALLERS! Que bé!!! On barregem els tres cursos, participen les famílies i els fem de temàtiques ben diferents durant set semanes.
Els tallers són una font de riquesa perquè ens permeten treballar les intel·ligències múltiples des d'altres tipus d'activitats. Socialment també són molt valuosos perquè els infants aprenen a ajudar-se, respectar-se i que hi hagi la participació de les famílies encara fa que sigui més cohesionador!
Així és que si voleu participar, els tallers són al matí del dimecres de 9h a 11h!!! Us esperem!
Al vestíbul del parvulari hi ha un full on podeu veure quin taller fa el vostre fill/a i un full per si us voleu apuntar!
Moltes gràcies per endavant!
El grup de les Tortugues hem començat a treballar més a fons un conte clàssic: LA CAPUTXETA VERMELLA. L'hem vist teatralitzat per fer més entenedora la llengua!
Ja que estarem unes setmanes utilitzant el conte com a fil conductor per fer moltes activitats hem creat a l'aula un racó amb: elements del conte, titelles de diferents tipus, ninots i nines, contes, una caputxeta per disfressar-se, tot plegat per jugar, per representar... i així s'ho passen molt bé!!!
Aquest conte ens permet treballar un munt de coses: la llengua, les emocions, tenir cura de la gent, però principalment, el color vermell i les parts del cos.
Aquí podeu veure el conte en un vídeo del programa Una mà de contes del Clup Super 3.
Com ja sabeu els grups de P-4 i P-5 hem anat a veure l'espectacle: ARACALADANZA NUBES al teatre: Mercat de les Flors.
Aquí podeu veure un vídeo. A tothom li va fascinar! Arrel d'aquest espectacle iniciem unes activitats per treballar les emocions vinculades amb la dansa. Ens ho passarem genial i aprendrem moltíssim!!!!
Ja us anirem explicant les activitats!!!!
Hem penjat fotografies que encara estaven pendents d'activitats de l'altre trimestre:
la visita del patge,
la cagada del Tió,
activitats de l'aula,
els regals dels Reis Mags
les classes obertes!!!
Cliqueu a la pestanya de Fotos i videos!
Esperem que us agradin!
Comencem un nou any!!!
I un nou trimestre, el segon!
Amb nous projectes,
activitats,
il·lusions!!!